Skip to content
DB SCHENKER-logo


DB Schenker Warehouse Truck parking

Rotterdam Ahoy vindt nieuwe partner logistiek in DB Schenker

Rotterdam Ahoy heeft de samenwerking met wereldwijd logistiek dienstverlener DB Schenker als officiële beursexpediteur bekendgemaakt. Het vijfjarig contract werd vandaag getekend.

“De ervaring van DB Schenker als dienstverlener in beurslogistiek - niet alleen in Nederland maar ook wereldwijd - en hun strategische kijk op zaken heeft ons overtuigd met hen in zee te gaan,” aldus Gert-Jan van den Nieuwenhoff, General Manager Business-to-Business van Rotterdam Ahoy. “Het logistieke landschap rondom Ahoy is sterk in beweging door de uitbreiding van onze accommodatie die momenteel plaatsvindt en in 2020 afgerond zal zijn. De door Schenker Logistics aangedragen mobiliteitsoplossingen zullen de logistiek rondom Ahoy nog verder optimaliseren. Wij hebben alle vertrouwen in Schenker als strategische partner die hierin proactief met ons meedenkt en innoveert.”

Lars Pohlmann, Vice President Fairs & Exhibitions - Sport Events – Oil & Gas bij Schenker Logistics BeNeLux: “Wij zijn zeer verheugd dat Ahoy ons gekozen heeft als partner. We delen de ambitieuze plannen en vertrouwen erop samen met Ahoy de verwachtingen van klanten te overtreffen. Hier ligt onze toegevoegde waarde als partner in logistiek. Tevens betekent deze samenwerking een verdere versteviging van onze positie als beurspartner in de Benelux.“

Foto: Rotterdam Ahoy en Schenker ondertekenen contract. V.l.n.r. Leon Janssen (CEO Schenker Logistics BeNeLux), Jolanda Jansen (Directeur Rotterdam Ahoy), Lars Pohlmann (VP Fairs & Exhibitions Schenker Logistics BeNeLux), Nicole Biesheuvel (Director Business Development Specials Schenker Logistics BeNeLux) en Gert-Jan van den Nieuwenhoff (General Manager B2B Rotterdam Ahoy).

DB Schenker
In de Benelux behoort DB Schenker tot de top 3 in logistieke dienstverlening. Met zo’n 4.000 medewerkers, 28 strategisch gelegen logistieke centra en kantoren, biedt Schenker complete geïntegreerde services op het gebied van landtransport, luchtvracht, zeevracht, fairs & events, contractlogistiek en supply chain management.

Rotterdam Ahoy
Rotterdam Ahoy wordt de komende tijd uitgebreid met een internationaal congrescentrum en concertzaal. Het congrescentrum telt 35 zalen, waaronder een auditorium met 2.750 zitplaatsen. Het auditorium wordt zo gebouwd dat het ook kan dienen als concertzaal voor 7.000 personen. De uitbreiding wordt geïntegreerd in de bestaande structuur van Ahoy. Eind 2020 zullen de eerste evenementen in het nieuwe gedeelte kunnen plaatsvinden. Naast het congrescentrum beschikt Ahoy ook over een indoor arena en zes beurs- en evenementenhallen. Deze combinatie van verschillende functies onder één dak is uniek en maakt Ahoy een van de meest veelzijdige evenementenlocaties van Nederland.