Skip to content
DB SCHENKER-logo


​Plane_flying_landscape_air_freight

Profiel

Wie is DB Schenker? 

DB Schenker is de toonaangevende dienstverlener in wereldwijde logistiek – wij ondersteunen industrie en handel in de mondiale uitwisseling van goederen door middel van landtransport, wereldwijde lucht- en zeevracht, contractlogistiek en supply chain management. Geïntegreerde logistiek is aanwezig op de belangrijkste knooppunten ter wereld, waar de goederenstroom een doeltreffende link tussen vervoerders creëert. Onze value-added services zorgen ervoor dat de goederenstroom probleemloos verloopt en dat supply chains gestroomlijnd blijven en optimaal succes kunnen boeken. Ons bedrijf bezet topposities in de auto-industrie, technologie, consumptiegoederen, beurslogistiek, speciale transporten en speciale evenementenlogistiek.

DB Schenker over de hele wereld

DB Schenker is de wereldwijd leidende dienstverlener in wereldwijde logistiek – wij ondersteunen industrie en handel in de wereldwijde uitwisseling van goederen door middel van landtransport, wereldwijde lucht- en zeevracht, contractlogistiek en supply chain management.

Geïntegreerde logistiek is aanwezig op de belangrijkste knooppunten ter wereld, waar de stroom van goederen een doeltreffende link tussen vervoerders creëert. Onze value-added services zorgen ervoor dat de goederenstroom probleemloos verloopt en dat supply chains lean blijven en optimaal succes kunnen boeken. Ons bedrijf bezet topposities in de auto-industrie, technologie, consumptiegoederen, vakbeurslogistiek, speciale transporten en speciale evenementenlogistiek.

Ongeveer

1.850

locaties over heel de wereld

Meer dan

76.100

medewerkers wereldwijd

Land, lucht en zee

Europees landtransport

Met ongeveer 23.250 werknemers, in 430 locaties, is DB Schenker de marktleider in Europees landtransport. Onze businessunit verbindt de belangrijkste economische regio’s in meer dan veertig Europese landen, met een netwerk van ongeveer 32.000 stukgoedlijndiensten per week.

DB Schenker voorziet zijn klanten van tijds- en kostengeoptimaliseerde diensten voor stukgoed, deelladingen en complete ladingen. Dankzij ons dichte Europese netwerk kunnen wij diensten verlenen in eigen regie conform onze uniform hoge, gecertificeerde kwaliteitsstandaarden.

Lucht-/zeevracht

Als marktleider in lucht- en zeevracht is DB Schenker behoren wij tot een van de topexpediteurs ter wereld. Wij opereren op meer dan 550 locaties over de gehele wereld, met ongeveer 13.600 werknemers. Wij voeren per jaar ongeveer 1.200 gecharterde vluchten uit met premium-luchtvaartmaatschappijen en verbinden zo hubs op alle continenten. Als een van de pioniers in de luchtvrachtsector is DB Schenker de marktleider in innovatieve luchtvrachtconcepten.

Circa

110700000

duizend zendingen in Europees landtransport

Meer dan

1.438

duizend ton luchtvracht export

Meer dan

2

duizend TEU zeevracht export

Contractlogistiek/SCM

DB Schenker is een wereldwijde marktleider in contractlogistiek. Wij hebben ongeveer 24.000 werknemers op bijna 725 locaties en 8 miljoen m2 warehouseruimte in meer dan 60 landen op alle continenten. Dankzij dit uitgebreide netwerk kunnen wij maatwerkoplossingen voor industrie en handel bieden. Ons uitgebreid portfolio van individuele oplossingen voor de automobiel-, consumenten-, elektronica-, industriële en healthcaresector is hiervan het bewijs. Ons scala aan diensten omvat alle fases in de waardeketen, vanaf inkoop, productie en distributielogistiek tot aftersales service.

meer dan

8000000

m² warehouse

Circa

725

warehouses wereldwijd