Skip to content
DB SCHENKER-logo


Industry Solutions Healthcare Pills

Healthcare & Pharma

De betrouwbare levering van gezondheidsproducten kan levens redden. Om deze reden ontwikkelen wij supplychainoplossingen met u om ervoor te zorgen dat tijd- en temperatuurgevoelige producten veilig hun bestemming bereiken. We verzekeren de integriteit van gevoelige goederen door middel van speciale handling en controlediensten.

Bedrijven in de healthcaresector worden geconfronteerd met een continu veranderende omgeving. Met onze innovatieve en geïntegreerde oplossingen kunnen we flexibel reageren op alle eisen van farmaceutische en biotechnologische bedrijven, evenals van producenten van medische apparaten.

Beschadigde producten en medicijnen die niet binnen de vereiste temperatuurbereiken zijn gebleven, kunnen snel levensbedreigende situaties veroorzaken. Betrouwbaarheid is daarom cruciaal bij het transporteren van healthcareproducten. De DB Schenker-supplychainoplossing zorgt ervoor dat tijd- en temperatuurgevoelige producten hun bestemming veilig en beveiligd bereiken. Wij beschermen de integriteit van uw product met speciale handling en controle, met inbegrip van volledige traceerbaarheid van zendingen, gesloten koelcircuitoplossingen voor biologische geneesmiddelen en naleving van alle wettelijke regelgeving. We stellen ook kwaliteitsmanagementsystemen in en passen industrienormen toe zoals GDP, USP 1079 en QEP.

Ons wereldwijd netwerk integreert lucht-, zee- en landtransport evenals contractlogistiek, waardoor we onmiddellijk kunnen reageren op alle veranderingen in uw distributiebehoeften. Ook zorgen onze multimodale transportmethodes voor een kostefficiënte, end-to-end-oplossing voor uw supplychain.

Voor de healthcare- en farmaceutische industrie biedt DB Schenker wereldwijde expertise in de uitdagingen wat de toeleveringsketen van onze klanten betreft, waaronder:

 • Luchtvrachtserviceniveaus met verschillende temperatuurbereiken gebaseerd op hoge veiligheidsstandaarden : 
  DB SCHENKERhealthcare cool (koeloplossingen tussen +2°C en +8°C) en DB SCHENKERhealthcare ambient (gecontroleerde ruimtetemperatuur tussen +15°C en +25°C)
 • Gelicentieerde en geklasseerde faciliteiten
 • Toegewijd en gekwalificeerd personeel (materiedeskundigen opgeleid in GDP)
 • Geïntegreerde complete healhcarediensten (magazijnopslag en transport)
 • Kwaliteitscertificaten (QEHS/ISO, TAPA en C-TPAT)
 • Naleving van lokale en internationale reglementaire vereisten
 • Diensten met toegevoegde waarde om aan regionale en lokale producteisen te voldoen
 • Koelketenoplossingen (koelruimtes, maritieme containers met gps-apparatuur etc.)
 • Beveiligingsoplossingen (CCTV, veiligheidsmedewerkers, alarmsysteem en toegangscontrole)
 • Belangrijke healhcarecertificaten (GDP en GMP)
 • Wereldwijd kwaliteitskader uitgelijnd met industriële eisen en kwaliteitseisen van de klant

Onze gerelateerde producten en diensten

eSchenker: Het is zo eenvoudig

eSchenker is onze meest geavanceerde logistieke oplossing ooit. Het omvat alle eServices in één portaal en zorgt zodoende voor maximale ondersteuning in elke fase van uw supply chain. Van Tracking en Scheduling tot Booking en Reporting, eSchenker maakt uw logistiek transparant.

Tracking

De eenvoudig te gebruiken trackingtool eSchenker geeft u realtime-informatie over de locatie en status van uw zending en zijn huidige geschatte levertijd. Dankzij de toewijzing van een trackingnummer heeft u toegang tot gedetailleerde verzenddetails online zonder dat u hoeft in te loggen.

Onze trackingtechnologie is nu bijgewerkt met een nog gedetailleerder overzicht en statusinformatie voor elk van uw zendingen.

Alpaca herd Peru wool

Exoskeletten

1/5
DB Schenker truck driving next to field

Project Extreme Weersomstandigheden

2/5
New Content Item (3)

Emissievrij tegen 2030

3/5
DBS Airbus transportation Airplane frontview

Just-in-Time Logistics

4/5
platooning

Platooning in de logistieke sector:

5/5