Skip to content


Two Women sowing seeds in a tree nursery.
Two Women sitting on the ground, sorting young trees.
Drone shot of a smallscale farm in Brazil.
Drone-shot of project area, still sparseley green hilly terrain.

DB Schenker se pokreće za WeForest

Tokom našeg velikog kompanijskog izazova, sve pređene kilometre tokom prvog kvartala u godini doniraćemo dobrotvornoj organizaciji WeForest.

Zajedno sa WeForest-om podržavamo projekte zaštite životne sredine i očuvanja šuma. U Desi, severna Etiopija, podržavamo preokretanje učinka dezertifikacije i siromaštva kroz obnovu šumskog pejzaža. U Brazilu pomažemo u obnavljanju Atlantske šume i štitimo slivove kako bismo vratili divlje životinje. Saznajte više o projektima koje podržavamo:

Projekat 1: Etiopija, Desa'a

Šuma Desa'a je jedna od najstarijih preostalih šuma u suvim afromontanskoj regiji u Etiopiji. Ovde preko 26.000 ljudi živi ispod granice siromaštva, oslanjaju se na šumu da im obezbedi vodu, energiju i hranu za stoku. Ovaj ambiciozan, nagrađivan projekat ima za cilj da povrati i zaštiti suvi afromontanski deo i da vrati vodu u ovu regiju, koja je direktno ugrožena dezertifikacijom koja dolazi sa severa, kao i da izvuče ruralne zajednice iz ekstremnog siromaštva.

Three Women in long dresses shepherding a flock of animals on a sparsely green hill.

Oporavak Atlantske šume kako bi vratili divlje životinje

Oporavljena površina: 9,917 ha
Drveće: 9,649,240

koridori za divlje životinje | WeForest

Projekat 2: Brazil, koridori za divlje životinje

Ni jedna druga velika tropska šuma nije pretrpela toliko velik gubitak kao Atlantska šuma u Brazilu. WeForest radi sa IPE na oporavku šume i vraćanju divljih životinja u nju, i pomaže zajednicama da ostvare prihod od oporavka i zaštite šume. Ponovnim povezivanjem državnog parka Morro do Diabo sa  delovima okolne šume, doniramo da bi stvorili više prostora i migracione rute kako bi ugrožene vrste poput tamarina crnog lava, jaguara, tapira i ara mogle opet da napreduju.

Older man standing in the sun, watching the project.

Oporavak Atlantske šume kako bi vratili divlje životinje

Oporavljena površina: 1,141 ha
Drveće: 2,282,500

koridori za divlje životinje | WeForest


O WeForest

Osnovan 2010.godine, WeForest razvija holističke i projekte pošumljavanja sa više aktera kroz Forest and Landscape Restoration proces. Oni imaju viziju sveta u kom zajednice i priroda održivo napreduju zajedno kako bi zaustavili globalno zagrevanje "za našeg života". Njihova misija je fokusirana na očuvanje i obnovu ekološkog integriteta šumskih prostora sa lokalnim zajednicama kako bi obezbedili trajna rešenja za klimu, prirodu i ljude. Danas WeForest ima preko 40 000ha (47 miliona drveća)u fazi obnove na 3 kontinenta.

Man looking at his fitness armband in front of a DB Schenker truck

Izazov lidera

1/4
A girl in a colorful clothing and a hat smiling into the camera

We move for a humanitarian cause in Q4

2/4
Woman cooking with the wood gasifier stove

We move for atmosfair

3/4
Sea turtle underwater

We move for Ocean Conservancy

4/4