Skip to content
DB SCHENKER logo DB SCHENKER logo


People smiling business meeting in conference room

DB Schenker нов премиум партнер на Германското здружение за хокеј

DB Schenker ќе стане спонзор на дресовите - Развој на иновативно партнерство на управувачко ниво

Меѓународни врвни перформанси меѓу светската елита - ова е постојана цел споделена од страна на едно од германските најуспешните спортски здруженија и една од водечките глобални логистички групи. Германското здружение за хокеј (DHB) со задоволство му посакува добредојде на DB Schenker во своето хокеј семејство во улогата на нов премиум партнер. Во текот на следните две години, водечкиот обезбедувач на интегрирани логистички услуги ќе ги поддржува играчите на осум национални DHB тимови како спонзор на дресовите. DB Schenker за прв пат ќе се претстави како DHB партнер оваа сабота, кога ќе започне двојното Европско првенство во хокеј за мажи и жени во Амстердам (19-27 август, во живо на бесплатната телевизија на каналот Sport1 канал во Германија). Martin Häner and Janne Müller-Wieland Мартин Хенер и Јане Милер-Виланд, капитените на националните хокеј тимови (Фотографија: Френк Уијленброк)

Договорот за соработка исто така се фокусира на конкретен концепт: Во текот на партнерството, постојат планови за систематска размена на искуства помеѓу раководството на DB Schenker и DHB на темата за инструменти, методи и вештини за лидерство. Ова ќе ги вклучува, на пример, заедничките семинари наменети посебно за двете страни да може заемно да учат и да имаат корист од искуствата на раководството. Веќе започна почетната работилница за управување на којашто присуствуваше тренерот на жените на DHB, Јамилон Милдерс и раководството на DB Schenker.

„Нашата цел е секојдневно да успеваме и покрај конкуренцијата и да бидеме предводници во полето на нашата индустрија, а DB Schenker се потпира на високо мотивираните вработени за да ги постигне овие цели. Оваа платформа за поврзување со DHB во врска со прашањата за лидерство ќе воспостави иновативно партнерство од коешто двете страни ќе имаат корист“, изјави Томас Шулц, член на Управниот одбор за човекови ресурси во DB Schenker.

Јан Фишер, директор за маркетинг на DHB, додаде: „Навистина со нетрпение ја очекуваме оваа нова соработка со светски познатиот играч како што е DB Schenker. За време на првата заедничка седница, веќе го насетивме големиот интерес што двете страни го имаат за принципите на раководството и одговорните лидери. Моментално планираме да организираме средба на менаџерите на DB Schenker и лидерите на DHB, како што се тренерите, играчите и службените лица за да може да продолжат да имаат дури и поголема корист едни од други“.