Skip to content
DB SCHENKER logo DB SCHENKER logo


People smiling business meeting in conference room

Искуство од прва рака во DB Schenker: Меѓународен „Ден на синџир на снабдување“ на 27 април

Широк спектар на професии • Околу 1.000 ученици коишто завршиле средно образование/студенти се здобиваат со идеја за светот на логистиката во DB Schenker • Има уште билети на располагање

Кој е подготвен да се погрижи за испорачување на резервен дел за авион во рок од еден час? Кој го планира патот на транспорт за увезување на цвеќе на толку генијален начин што розите нема да започнат да цветаат додека не стигнат до продавниците? Онлајн трговија: Кој ќе гарантира дека ветената испорака навистина навреме да пристигне кај клиентот истиот ден? Не постои ограничување на предизвиците со коишто се соочува бизнисот за логистика - и опсегот на професии е подеднакво разновиден.

На „Денот на синџирот на снабдување“ на 27 април 2017 година, DB Schenker ќе ги отвори вратите за јавноста на 13 локации низ цела Германија. Повеќе од 1.000 ученици коишто завршиле средно образование и студенти ќе имаат можност да ги искусат капацитетите на третиот најголем сектор во Германија и да дознаат нешто повеќе за кариерните можности во DB Schenker.

„Дигитализација и вмрежувањето во меѓувреме се составни елементи на бизнисот за логистика. Дигиталната револуција ќе ги усложни, но истовремено ќе ги направи попривлечни овој сектор и работните места што се дел од него. Секој којшто ќе избере кариера во логистика денес може да очекува возбудлива иднина“, рече Јохен Тевес, главниот извршен директор во DB Schenker.

Настанот ќе им даде на посетителите првична идеја за разните задачи и активности во DB Schenker. Експертите за логистика ќе поднесуваат извештаи за секојдневните активности, ќе ги информираат потенцијалните вработени за разните опции за обука и ќе обезбедуваат вредни совети за започнување кариера. Приправниците во DB Schenker ќе им го пренесат своето лично искуство на посетителите во врска со секојдневната работа. Фасцинантните тури и логистичките игри ќе ја заокружат програмата на 13 локации во Германија, на пример, во Билефелд, Емден, Есен, Касел, Келн, Манхајм, Вупертал, Лајпциг, Хановер, како и Нирнберг, Ерфурт и Аугсбург.

DB Schenker ќе организира настани и во другите европски земји. Компанијата ќе одржи отворени денови за заинтересираните кандидати на 18 различни локации само во Франција. И останатите филијали во Белгија, Австрија и Унгарија ќе учествуваат на еднодневниот настан.

За повеќе информации и бесплатна регистрација, посетете ја www.tag-der-logistik.de/veranstaltungen