161110_icono_product_teaser Shape Shape 161110_icono_product_teaser icon-arrow-left icon-arrow-right icon-first icon-last 161110_icono_product_teaser 161110_icono_product_teaser location-pin 161110_icono_product_teaser 161110_icono_product_teaser contact-desktop-white careers-desktop-white

DB Schenkerin tietosuoja- ja evästekäytäntö Suomessa

Henkilötietojesi suojaaminen on sinulle tärkeää – ja myös meille. Sen vuoksi kerromme sinulle tällä sivulla, mitä tietoja me keräämme, miksi me tarvitsemme näitä tietoja ja miten sinä voit toimia, jos et ole tyytyväinen tapaamme käsitellä tietoja tai sinulla on tietojen käsittelyyn liittyviä kysymyksiä.

Lisäksi kerromme evästeiden käytöstä dbschenker.com/fi-sivustolla.


Kuka on vastuussa tietojen keräämisestä ja käsittelystä?

Schenker Oy (jäljempänä: Schenker) on tietojesi keräämisestä ja käsittelystä vastuussa oleva osapuoli silloin, kun saamme tietoja suoraan sinulta, esimerkiksi kun tilaat kuljetuksen verkkosivullamme tai pyydät tarjousta meiltä.

Silloin kun olemme saaneet tiedot kolmannelta osapuolelta (kun esimerkiksi olet ostanut tuotteen taholta, joka käyttää Schenkeriä kuljetuksen suorittamiseen), on tuo taho ensisijaisesti vastuussa tietojen käsittelystä. Schenkerin rooli on tuolloin avustaa vastuullista osapuolta henkilötietojen käsittelyssä.


Missä tapauksessa Schenker kerää ja käsittelee henkilötietoja?

Henkilötietoa on kaikki tieto, joka voidaan liittää suoraan tai epäsuorasti tunnistettuun tai tunnistettavaan luonnolliseen henkilöön eli ihmiseen (kuten nimi, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite, henkilötunnus, IP-osoite ja muut vastaavat tunnistetiedot). Keräämme ja käsittelemme tietoa vain tiettyihin nimenomaisiin tarkoituksiin. Tarvitsemme tietoa voidaksemme toteuttaa tarjoamamme palvelut, esimerkiksi kuljettaa tavarat tietylle vastaanottajalle.  

Kun vierailet verkkosivullamme dbschenker.com/fi tiettyjä tietoja on kerättävä ja tallennettava teknisistä syistä. Näitä ovat mm. vierailun päivämäärä ja kesto, käytetyt verkkosivut, selaimen tunnistetiedot ja käyttöjärjestelmä sekä verkkosivusto, jolta saavuit sivustollemme. 

Paitsi käydessäsi verkkosivuillamme keräämme ja käsittelemme tietoa

  • käsitelläksemme tarjouspyyntöjä ja kommunikoidaksemme kanssasi koskien palveluihimme tai tuotteisiimme liittyviä kysymyksiä
  • kun viestit kanssamme muiden digitaalisten kanavien kautta, kuten Facebook, LinkedIn tai vastaavat
  • kun ostat meiltä palveluja tai käytät online-palvelujamme
  • kun se taho, jolta olet ostanut tuotteen, antaa meille kuljetus- tai logistiikka-toimeksiannon
  • kun noudat paketin noutopisteestämme
  • maksuliikenteen hoitamiseksi
  • tutkiessamme, miten voimme parantaa asiakaspalveluamme
  • markkinointitarkoituksissa. (Voit milloin tahansa kieltää markkinointimateriaalin lähettämisen.)

Jos rekisteröidyt jonkin uutiskirjeemme vastaanottajaksi, keräämme seuraavat pakolliset tiedot: etunimi, sukunimi, yritys, sähköpostiosoite sekä muut mahdollisesti antamasi lomakkeen pyytämät tiedot. Näissä tapauksissa käytämme sähköpostiosoitettasi markkinointitarkoituksiin. 

Jos tilaat “logistics NewsFeed” -uutiskirjeemme, tallennamme IP-osoitteen, josta vierailet sivuillamme sekä rekisteröitymisen päivämäärän ja kellonajan. Tallennamme tiedot turvataksemme oikeudellisen asemamme mahdollisessa sähköpostiosoitteesi väärinkäyttötilanteessa. Voit päättää uutiskirjeiden tilaukset milloin tahansa klikkaamalla tiedotteen lopussa olevaa linkkiä.

Jos klikkaat linkkiä ulkoiselle verkkosivulle, siirryt dbschenker.com sivustolta pois. Schenker ei vastaa linkitetyn verkkosivun sisällöstä tai sillä tarjotuista palveluista tai tuotteista, eikä myöskään kyseisen verkkosivun tietosuojasta tai teknisestä tietoturvasta.


Tietojen käsittelylle on aina lainmukainen peruste

Tietojasi käsitellään voimassa olevan lain ja EU:n tietosuoja-asetuksen (GDPR, General Data Protection Regulation) mukaisesti ja vain, kun meillä on siihen lainmukainen peruste.  Esimerkiksi

  • sopimus, jossa olet osapuolena ja jonka toteuttamiseksi on tarpeen käsitellä henkilötietoja
  • antamasi suostumus
  • lakisääteisten velvoitteidemme noudattaminen esimerkiksi verotukseen liittyen tai
  • muu oikeutettu etu kuten palvelujemme markkinointi


Turvaamme tietosi asianmukaisesti

Varmistamme tietojesi turvallisuuden ja luottamuksellisuuden soveltuvin teknisin ja organisatorisin keinoin. Schenker noudattaa ajantasaisia turvallisuusstandardeja.


Tietojen minimointi

Keräämme, käsittelemme ja säilytämme vain sellaisia henkilötietoja, jotka ovat tarpeellisia velvoitteidemme täyttämiseksi.


Tietojen täsmällisyys

Koska palvelumme laatu riippuu siitä, että käytössämme olevat tiedot ovat oikeita ja ajantasaisia, pyydämme sinua ilmoittamaan muutoksista henkilötiedoissasi. Voit ilmoittaa asiasta asiakaspalveluumme. Mikäli huomaamme tiedoissa virheellisyyksiä, päivitämme tiedot ja kerromme sinulle asiasta.


Suostumus tietojen käsittelyyn

Schenker pyytää suostumustasi henkilötietojen käsittelyyn, mikäli laki niin vaatii. Voit milloin tahansa peruuttaa suostumuksesi ilmoittamalla siitä meille.


Milloin tietosi poistetaan?

Tietosi poistetaan heti, kun niitä ei enää tarvita siihen tarkoitukseen, johon ne kerättiin (esim. sopimussuhteeseen liittyvät tiedot). Jos tietoja ei voida poistaa lakiin perustuvista tai käytännön syistä, tietojen käyttö estetään (esim. lakisääteiset arkistointivelvoitteet).


Salataanko tiedot?

Tietojen ja sähköpostien lähettäminen internetin kautta tapahtuu yleisesti salaamatta, ja sen vuoksi tietoja ei ole suojattu muilta osapuolilta. Kun otat meihin yhteyttä sähköpostilla, annettujen tietojen luottamuksellisuutta ei voida taata lähetyksen aikana, joten suosittelemme, että luottamukselliset tiedot lähetetään ainoastaan postitse.


Siirretäänkö tietoa muille osapuolille?

Sopimuksen toteuttamiseksi on usein tarpeen käyttää alihankkijoita tai muita ulkoisia palveluntarjoajia.

Tahot, jotka käsittelevät henkilötietoa puolestamme, valitaan huolellisesti ja sitoutetaan tietosuojavelvoitteisiin sopimuksin. Palveluntarjoajat työskentelevät ohjeidemme mukaisesti, mikä varmistetaan sopimuksin, teknisin ja organisatorisin toimin ja täydentävien kontrollien avulla.

Tietoa siirretään vain, mikäli siihen on sinun suostumuksesi tai lakiin sisältyvä peruste.

Tietoa ei siirretä EU/EEA:n ulkopuolisiin kolmansiin maihin tai kansainväliselle organisaatiolle, elleivät tietosuoja-asetuksen asettamat edellytykset täyty. Näitä ovat mm. EU:n tietosuojaa koskevien vakiolausekkeiden käyttäminen ja tietosuojan riittävyyttä koskeva EU komission päätös. 


Sinulla on oikeus 

  • Saada tieto siitä, mitä tietoja käsittelemme ja säilytämme sinusta
  • Saada virheelliset ja puutteelliset tiedot oikaistua
  • Vastustaa tietojesi käsittelyä tiettyjä tarkoituksia kuten suoramarkkinointia varten
  • Peruuttaa meille antamasi suostumus tietojesi käsittelyyn. Suostumuksen peruuttaminen ei vaikuta ennen sen peruuttamista suoritetun käsittelyn lainmukaisuuteen.
  • Lisäksi tietyissä EU:n tietosuoja-asetuksen määrittelemissä tilanteissa
    • saada tietosi poistettua tai rajoittaa niiden käsittelyä tai
    • siirtää meille antamasi tiedot toiselle rekisterinpitäjälle

Jos Schenker on saanut henkilötietosi kolmannelta osapuolelta (esimerkiksi yritykseltä, jolta olet ostanut tavaran), tulee sinun ensisijassa osoittaa tiedustelusi tälle osapuolelle.

Jos haluat käyttää yllä kuvattuja oikeuksiasi tai sinulla on tietosuojaa koskevia kysymyksiä, ehdotuksia tai palautetta, voit ottaa yhteyttä: 

Schenker Oy
Tietosuoja
Tikkurilantie 147
01530 Vantaa

tai

Sähköposti: tietosuoja@dbschenker.com

Yhtiömme tietosuojavastaava on Marja Korkka.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot:

Tietosuojavaltuutetun toimisto
PL 800
00521 Helsinki
Sähköposti: tietosuoja@om.fi


Milloin evästeitä käytetään?

Haluamme antaa sinulle mahdollisuuden päättää itse evästeiden käytöstä, elleivät ne ole täysin välttämättömiä verkkosivuston teknisen toiminnan kannalta.

Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, joihin voidaan tallentaa käyttäjätietoja. Tietosuojailmoituksella haluamme varmistaa, että olet täysin tietoinen tietojen keruusta ja käsittelystä ja myös siitä, missä verkkosivumme käyttää evästeitä, sekä siitä, että voit tehdä päätöksen tietoisesti tästä.

Siksi kerromme tässä, millaisia evästeitä ja mihin tarkoituksiin verkkosivuillamme käytetään. Verkkosivustomme dbschenker.com/fi voidaan käyttää myös ilman evästeitä, paitsi jos niitä käytetään teknisistä syistä

Voit estää evästeillä tehtävän seurannan sekä kolmannen osapuolen evästeiden tallentamisen muuttamalla selaimesi asetuksia. Ohjeet selaimen asetusten muuttamiseksi:


Google Chrome

http://www.google.com/support/chrome/bin/answer.py?hl=en&answer=95647

Google Browser-Add-on

https://tools.google.com/dlpage/gaoptout/

Internet Explorer

https://support.microsoft.com/en-us/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies

Mozilla Firefox

https://support.mozilla.com/en-US/kb/cookies-information-websites-store-on-your-computer

Mozilla Firefox Privacy ja Security Extensions

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/extensions/privacy-security/

Mozilla Firefox Do-not-track

https://support.mozilla.org/en-US/kb/how-do-i-turn-do-not-track-feature

Opera

http://help.opera.com/Linux/12.10/en/cookies.html#prefs

Safari

https://support.apple.com/en-gb/guide/safari/manage-cookies-and-website-data-sfri11471/mac


Suosittelemme tallennettujen evästeiden tarkistamista ja poistamista määräajoin.

Käyttämämme evästeet ovat niin sanottuja istuntoevästeitä, jotka ovat aktiivisia vierailusi alusta selaimen sulkemiseen saakka. Ne poistuvat automaattisesti sulkiessasi selaimen. Näitä istuntokohtaisia evästeitä käytetään seuraaviin tarkoituksiin:
 

  • Eväste tunnistaa käyttäjän aktiivisen vierailun ajan.
  • Eväste varmistaa, että kielivalinta säilyy koko vierailun ajan selattaessa sivulta toiselle.
  • Eväste toimii myös tietosuojana. Se estää tietojen ja sisällön manipuloimisen, niihin pääsyn sekä siirtämisen luvatta muihin järjestelmiin.

Evästeen nimi

Tarkoitus

Säilytysaika

_pk_ses.15.dd94

Tallentaa käyttäjän istuntotiedot

Istunnon loppuun saakka, enintään 10 tuntia

_pk_id.15.dd94

Tunnistaa käyttäjän ja seuraa anonymisoitua sivustonkäyttötietoa

13 kuukautta

_ga

Käytetään erottamaan käyttäjät

2 vuotta

_gid

Käytetään erottamaan käyttäjät

24 tuntia

_gat

Käytetään sivulatausten rajoittamiseen

60 sekuntia

DSID

Google-mainoseväste käyttäjien seurantaan ja mainosten kohdistamiseen

Istunnon ajan

IDE

Google DoubleClick -eväste henkilö-kohtaisten mainosten näyttämiseen verkkosivustojemme aiempien vierailujen perusteella.

18 kuukautta

fr

Salattu Facebook-tunnus ja selaintunnus

3 kuukautta

wd

Facebook-eväste suorituskyvyn parantamiseksi (näytön koko)

7 vuorokautta

reg_fb_gate

Viimeisimmän ensimmäisen Facebook-sivun URL-osoite

Istunnon ajan

reg_fb_ref

Viimeksi vieraillun Facebook-sivun
URL-osoite

Istunnon ajan

reg_ext_refU

Facebook-eväste (jos) ulkoisen viittaussivuston URL-osoite

Istunnon ajan

datr

Facebook-eväste Selaimen tunnistetiedot ja aikaleima

2 vuotta

dpr

Facebook-eväste  

pl

Facebook-eväste Kyllä / Ei

90 vuorokautta

presence

Facebook-eväste Chat-tila

Istunnon ajan

sb

Facebook-eväste Selaimen tunnistetiedot ja aikaleima

Istunto Facebook-eväste

2 vuotta

xs

Facebook-eväste istunnon tunnus

90 vuorokautta

L1c

Selaintunnuksen eväste

Nykyinen istunto

BizoID

LinkedIn-mainosanalytiikka

6 kuukautta

BizoData

LinkedIn-mainosanalytiikka

6 kuukautta

BizoUserMatchHistory

LinkedIn-mainosanalytiikka

6 kuukautta

BizoNetwork

PartnerIndex

LinkedIn-mainosanalytiikka

6 kuukautta

_guid

Eloqua-seuranta

13 kuukautta

bcookie

LinkedIn-selaintunnuksen eväste

1 vuosi

jobs_hru

LinkedIn-selaintunnuksen eväste

lang

LinkedIn-selaintunnuksen eväste

li_oatml

LinkedIn-selaintunnuksen eväste

liap

LinkedIn-selaintunnuksen eväste

lidc

LinkedIn-reitityseväste

1 vuorokausi

org_tcphc

LinkedIn-reitityseväste

sdsc

LinkedIn-reitityseväste

spectroscopyI

LinkedIn-reitityseväste

1P_JAR

Google-eväste verkkosivustojen tilastojen keräämiseen ja konversioasteen seuraamiseen.

1 vuorokausi

OGPC

Google-eväste verkkosivustojen tilastojen keräämiseen ja konversioasteen seuraamiseen.

60 vuorokautta

NID

Google-eväste verkkosivustojen tilastojen keräämiseen ja konversioasteen seuraamiseen.

6 kuukautta

SSID

Google-eväste verkkosivustojen tilastojen keräämiseen ja konversioasteen seuraamiseen.

2 vuotta

SAPSID

Google-eväste verkkosivustojen tilastojen keräämiseen ja konversioasteen seuraamiseen.

2 vuotta

APISID

Google-eväste verkkosivustojen tilastojen keräämiseen ja konversioasteen  seuraamiseen.

2 vuotta

HSID

Google-eväste verkkosivustojen tilastojen keräämiseen ja konversioasteen seuraamiseen.

2 vuotta

SIDCC

Google-eväste verkkosivustojen tilastojen keräämiseen ja konversioasteen seuraamiseen.

2 vuotta

DSID

Google-eväste verkkosivustojen tilastojen keräämiseen ja konversioasteen seuraamiseen.

2 vuotta

UET

Eväste, joka seuraa verkkosivuston vuorovaikutusta, kun joku on klikannut bing-mainosta.

13 kuukautta

MUID

Eväste, joka seuraa verkkosivuston vuorovaikutusta, kun joku on klikannut bing-mainosta.

13 kuukautta

NAP

Eväste, joka seuraa verkkosivuston vuorovaikutusta, kun joku on klikannut bing-mainosta.

13 kuukautta

PPLState

Eväste, joka seuraa verkkosivuston vuorovaikutusta, kun joku on klikannut bing-mainosta.

13 kuukautta

SRCHD

Eväste, joka seuraa verkkosivuston vuorovaikutusta, kun joku on klikannut bing-mainosta.

13 kuukautta

SRCHUID

Eväste, joka seuraa verkkosivuston vuorovaikutusta, kun joku on klikannut bing-mainosta.

13 kuukautta

SRCHUSR

Eväste, joka seuraa verkkosivuston vuorovaikutusta, kun joku on klikannut bing-mainosta.

13 kuukautta

WLID

Eväste, joka seuraa verkkosivuston vuorovaikutusta, kun joku on klikannut bing-mainosta.

13 kuukautta

WLS

Eväste, joka seuraa verkkosivuston vuorovaikutusta, kun joku on klikannut bing-mainosta.

13 kuukautta

_EDGE_S

Eväste, joka seuraa verkkosivuston vuorovaikutusta, kun joku on klikannut bing-mainosta.

13 kuukautta

_SS

Eväste, joka seuraa verkkosivuston vuorovaikutusta, kun joku on klikannut bing-mainosta.

13 kuukautta

_U

Eväste, joka seuraa verkkosivuston vuorovaikutusta, kun joku on klikannut bing-mainosta.

13 kuukautta


​​​​​​​7.1 Google Analytics ja Google Ads

Sikäli kuin olet antanut suostumuksesi, tällä verkkosivustolla käytetään Google Analyticsia ja Google Adsia, jotka ovat Google LLC:n tarjoamia verkkoanalytiikkapalveluja. Tämä mahdollistaa datan, istuntojen ja toimintojen kohdentamisen useiden laitteiden kesken pseudonymisoidulla käyttäjätunnuksella ja siten käyttäjän toiminnan analysointia eri laitteissa.

Google Analytics käyttää niin kutsuttuja evästeitä, jotka ovat tietokoneellesi tallennettuja tekstitiedostoja ja joiden avulla voidaan analysoida sivuston käyttöäsi. Evästeen muodostama tieto tämän sivuston käytöstäsi lähetetään yleensä Yhdysvalloissa sijaitsevalle Google-palvelimelle ja säilytetään siellä. Jos olet ottanut tällä sivustolla käyttöön IP-nimettömyyden, Google lyhentää IP-osoitteesi etukäteen Euroopan unionin jäsenmaissa tai muissa Euroopan talousalueen sopimusvaltioissa. Ainoastaan ​​poikkeustapauksissa koko IP-osoite lähetetään Googlen palvelimelle Yhdysvaltoihin ja lyhennetään siellä. Huomautamme, että tällä sivustolla Google Analyticsia on laajennettu IP-nimettömyyden avulla, jotta varmistetaan IP-osoitteiden kerääminen anonyymeinä (nk. IP:n peittäminen). IP-osoitetta, onka Google Analytics tarjoaa palvelunsa osana, ei yhdistetä muihin Googlen tietoihin. Lisätietoja käyttöehdoista ja yksityisyydestä on Google Analyticsin käyttöehdoissa ja osoitteessa Googlen Tietosuoja ja käyttöehdot -sivustolla.

Google käyttää näitä tietoja tämän sivuston operaattorin puolesta verkkosivujen käyttösi arvioimiseen, verkkosivujen käyttöä koskevien raporttien laatimiseen ja tarjotakseen verkkosivusto-operaattorille muita palveluita, jotka liittyvät verkkosivuston ja internetin käyttöön. Mainokset perustuvat tuotteisiin, jotka ovat kiinnostaneet sinua aiemmin muilla verkkosivuilla. Tätä tarkoitusta varten tietokoneeseesi tallennetaan evästeitä, jotka sisältävät IP-osoitteen ja käyttötietosi.

Henkilötietoja lähetetään EU:n ja Yhdysvaltojen välisessä Privacy Shield -järjestelyssä Euroopan komission Yhdysvaltojen vastaavuuspäätöksen perusteella. Sertifikaatti on saatavilla täällä: Privacy Shield

Lähettämämme evästeisiin liittyvät tiedot, käyttäjätunnisteet tai mainostunnisteet poistetaan automaattisesti 14 kuukauden kuluttua. Vanhentuneet tiedot poistetaan automaattisesti kerran kuukaudessa. Voit peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa estämällä selaimellasi evästeiden tallentamisen. Huomaathan, että näin tehdessäsi voit estää tämän sivuston käytön parhaalla mahdollisella tavalla.

Voit myös estää Googlea keräämästä ja käsittelemästä evästeiden tuottamaa tietoa sivuston käytöstäsi (mm. IP-osoitteesi). Lataa ja asenna Google Analyticsin kieltävä selainlaajennus.

Käytön kieltävät evästeet estävät tietojesi keräämisen, kun käyt tällä sivustolla tulevaisuudessa. Estääksesi yleisen analytiikkaseurannan eri laitteillasi, sinun täytyy kieltää niiden käyttö kaikissa käyttämissäsi järjestelmissä. Klikkaamalla tästä, asennetaan tälle sivustolle seurannan kieltävä eväste


7.2 Verkkoanalyysipalvelu Matomo

Käytämme verkkosivustollamme Matomo-analyysipalvelua. Evästeet tallentavat IP-osoitteesi sekä tietoa siitä, miten käytät verkkosivujamme. Tämä tieto on anonymisoitu ja voimme tallentaa sen. Ellet halua, että sivustonkäyttötietojasi analysoidaan, voit estää evästeiden käytön selaimestasi. Tässä tapauksessa sivustomme käyttö voi olla normaalista poikkeavaa.


7.3.  Oracle Eloqua

Olemme integroineet dbschenker.com-verkkosivustoon Oracle Eloqua / Oracle Marketing Cloud -komponentit (jäljempänä "Eloqua"). Eloqua yhdistää verkkosivun sisältöä eri lähteistä saatavaan tietoon, asiakkaisiin ja heidän profiileihinsa, jotta verkkosivujen ylläpitäjät voivat kohdentaa sisältöä paremmin eri osapuolille ja asiakkaille. Eloquan tarkoitus on parantaa osapuolten ja asiakkaiden konversioastetta ja näin lisätä verkkosivuoperaattorin liikevaihtoa.

Eloquaa ylläpitävä yhtiö on Oracle Corporation, 10 Van de Graaff Drive, Burlington, MA 01803, Yhdysvallat.

Eloqua asettaa evästeen vierailijan tietojärjestelmään. Eloqua käyttää dbschenker.com-sivuston puolesta verkkosivustomme kautta saatuja tietoja arvioidakseen vierailijan käyttäytymistä. Lisäksi Eloqua käyttää tietoja luodakseen raportteja käyttäjän toiminnasta ja verkkosivustomme käytöstä.

Evästeillä suoritettavan seurannan voi estää verkkosivustollamme muuttamalla selaimen asetuksia. Tällä selaimen asetuksella estetään myös Oraclea asettamasta evästettä käyttäjän tietotekniikkajärjestelmään. Lisäksi Oraclen jo asettamat evästeet voidaan poistaa milloin tahansa selaimen tai muiden ohjelmistojen kautta. Voit estää evästeillä suoritettavan seurannan täällä: https://www.oracle.com/de/marketingcloud/opt-status.html


Tietosuojakäytännön muutokset

Päivitämme tietosuojakäytäntöämme uusien toimintojen käyttöönoton yhteydessä ja aina tarpeen vaatiessa. Uusimman käytännön löydät aina verkkosivustoltamme. 

19.3.2020